Røykt pinnekjøt av lam

Det røykte pinnekjøtet vårt blei tildelt gull i NM kjøtprodukt 12. november. 

Pinnekjøtet vårt er tørka og røykt på tradisjonelt vis. 


INGREDIENSER

Lammeside, lammebog og salt.

I pakningane blandar me pinnar med kotelettar delt i to og bog. Mykje kjøt og mindre bein :) Pinnekjøtet må vatnast i 12-14 timar. Dampast på bjørkepinnar i 2-3 timar, eller til kjøtet løsnar frå beinet.


NÆRINGSINNHOLD 100 G

Energi1533 kJ/371 kcal
Feitt35 g
- korav metta feittsyrer15,7 g
Karbohydrat0 g
- korav sukkerartar0 g
Protein14 g
Salt4 g


Slik gjer du

Rekn ca 350 gram pinnekjøt per person. Pinnekjøtet må vatnast 12-14 timar.

Legg kjøtet på bjørkepinnar i ei gryte. Fyll vatn til litt over pinnane, og dampe kjøtet i 2-3 timar. Kjøtet er ferdig dampa når det løsnar frå beinet. Server gjerne med kålrotstappe og potetar.


article_list_image

Urøykt Pinnekjøt av lam

Pinnekjøtet vårt er tørka i frisk fjelluft. 

Meir informasjon
article_list_image

Fenalår

Fenalåret vårt  kan du kjøpe heilt, i beinfrie stykker eller ferdig oppkutta. 

Meir informasjon
article_list_image

Kaldsåsnabben

Spekepylse med pastrami. Denne kan du kjøpe heil eller oppkutta.

Meir informasjon
article_list_image

Spælsnabben

Spekepylse med lamme- og fårekjøt. 

Meir informasjon
article_list_image

Gåvepakke

Spælsnabben og krydra tyttebær frå Røyland Gård. 

Meir informasjon
article_list_image

Hovdensnabben

Spekepylse med pesto. Denne kan du kjøpe heil eller oppkutta.

Meir informasjon
article_list_image

Breivesnabben

Spekepylse med viltkjøt. Denne kan du kjøpe heil eller oppkutta.

Meir informasjon
article_list_image

Ølpylse

Spekepylse - god som snadder.

Meir informasjon
article_list_image

Fjellgardssalami

Smakfull salamipylse av vilt og svin.

Meir informasjon
article_list_image

Spekeskinke

Spekeskinka vår kan du kjøpe i heile stykker eller ferdig oppkutta.

Meir informasjon
article_list_image

Hartevasspylse med lam og urter

Mykje god smak - gjerne med rotstappe til!

Meir informasjon
article_list_image

Bjåenpylse med vilt og raudvin

Noko godt til grillen?

Meir informasjon
article_list_image

Byrtemannswiener

Prøv dei gode wienerpylsene våre!

Meir informasjon
article_list_image

Vesterdalsgrill

Pylser til grillen eller turen! 

Meir informasjon
article_list_image

Fjellgardskorv

Fjellgardskorven vår er ei grov pylse med viltkjøt.

Meir informasjon
article_list_image

Setesdalskorv

Setesdalskorv er ei grov pylse med lam og viltkjøt.

Meir informasjon
article_list_image

Middagspylse

Denne pylsa er god med til dømes potetar og rotstappe.

Meir informasjon
article_list_image

Lammerull

Laga for hand på tradisjonelt vis.

Meir informasjon
article_list_image

Marinert svineplomme

Godt pålegg!

Meir informasjon
article_list_image

Viltburger

Imponer gjestane med gode vilburgarar frå Fjellgarden Hovden.

Meir informasjon
article_list_image

steikt reinsdyrsteik

Den handsurra steika ligg i vakumpose med god kraft som kan brukast i sausen.

Meir informasjon
article_list_image

STEIKT ELGSTEIK

Den handsurra steika ligg i vakumpose med god kraft som kan brukast i sausen.

Meir informasjon
article_list_image

STEIKT HJORTESTEIK

Den handsurra steika ligg i vakumpose med god kraft som kan brukast i sausen.

Meir informasjon
article_list_image

Steikt lammesteik

Den handsurra lammesteika ligg i vakumpose med god kraft som gjerne kan nyttast i sausen.

Meir informasjon
Breivevegen 40, 4755 Hovden, Aust-agder, Norway, post@fjellgardenhovden.no, Tlf: 901 90 771

 Makeweb/4.1